Почивки в Италия

  
Италиански езера
« »

8 дни / 7 Нощувки

Дати на отпътуване:
08.06.2020г., 14.09.2020г.,Цена от: 
944 BGN 
Ден 1
СОФИЯ - АНКОНА - РИМИНИ
Среща на летище София. Отпътуване за Италия с директен чартърен полет на Bulgaria Air Charter до летище Анкона. Кацане на летището в Анкона. Трансфер до Римини - около 90 км. / 1 час. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
Ден 2
ВЕРОНА
Закуска. Отпътуване за Верона (250 км./3 часа) и туристическа програма в историческия център на Верона - Арена ди Верона (отвън) - един от най-добре запазените римски амфитеатри в света, къщата на Жулиета, живописните площади Бра, Деле Ербе и Синьория, римският форум. Свободно време. Трансфер и нощувка в хотел 3* в района на Верона.
Ден 3
ЛАГО ДИ ГАРДА
Закуска. Отпътуване към най-голямото езеро в Италия - Гарда (45 км./1 час). Пешеходна разходка в Сирмионе - живописно градче и престижен курорт, разположен на върха на малък полуостров, врязан в езерото. Свободно време с възможност за разходка с лодка по езерото Гарда, за разглеждане на историческата средновековна крепост Рока Скалиджера от 13 век или посещение на археологическия комплекс "Вилата на Катул". Трансфер и кратка разходка из Бардолино, прекрасно селце, известно с реномираното си регионално вино. Трансфер и нощувка в хотел 3* в района на Милано (120 км./1,5 часа).
Ден 4
МИЛАНО
Закуска. Разглеждане на Милано - замъка Сфорца (отвън), Катедралата (отвън), галерията Виктор - Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън) др. Свободно време мин. 4 часа. Трансфер и нощувка в хотел 3* в района на Милано.
Ден 5
ЛАГО МАДЖОРЕ
Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре (80 км./1 час). Разходка с корабче до Боромеовите острови - Изола Бела, на който се намира един от най-известните дворци в Италия, Изола деи Пескатори - живописно рибарско селище, Изола Мадре с великолепния си парк (билетът за корабчето и входните такси за вилите и градините не са включени в пакетната цена на програмата). Следобед - разходка и свободно време в Стреза - градче, разположено на брега на езерото, наричано "перлата на Лаго Маджоре". Трансфер и нощувка в хотел 3* в района на Милано.
Ден 6
ЛАГО ДИ КОМО И ЛАГО ДИ ЛУГАНО
Закуска. Отпътуване за Комо (50 км./1 час). Разходка из центъра на аристократичното градче - катедралата "Санта Мария Маджоре", "Пиаца дел Дуомо", кметството. Възможност за изкачване със зъбчата железница до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намира мястото, където е починал Пенчо Славейков - вила "Белависта", църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди останките му да бъдат пренесени в България. Свободно време и възможност за разходка с корабче по езерото.
Отпътуване за Лугано (35 км./1 час) - едно от най-живописните градчета на южна Швейцария, разположено на едноименното езеро Лаго ди Лугано. Разходка из центъра и красивия парк около брега на езерото. Свободно време. Връщане и нощувка в хотел 3* в района на Милано.
Ден 7
БОЛОНЯ - РИМИНИ
Закуска. Отпътуване за Римини. По пътя посещение Болоня (210 км./2,5 часа). Свободно време с възможност за разходка и разглеждане на Виа Индепенденца, Фонтанът на Нептун - най-често наричана от местните Il Gigante или Гиганта, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре - мястото, където ще видим едни от най-красивите наредени сгради: смятаната за шедьовър катедрала "Сан Петронио" и двете кули символ на града. Тя е най-голямата и значима базилика в Болоня и е посветена на Св. Петроний, епископ от V век и светец покровител на града. Трансфер и нощувка в хотел 3* в Римини (115 км./около 1,5 часа).
Ден 8
РИМИНИ - АНКОНА - СОФИЯ
Закуска в хотела. Трансфер до летище Анкона (95 км./около 1 час) за полет до София. Прибиране в София около 17:30 ч.
Превозвач: Bulgarian Air Charter

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
София - Анкона - Понеделник 14:00 ч. / 15:00 ч.(местно време)
Анкона - София - Понеделник 15:30 ч. / 17:30 ч.(местно време)
Трансфер: хотел - летище
Продължителност: около 1 час в посока с 3*/4* автобус.


Цената включва:
Самолетен билет София - Анкона (Италия) - София, с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter;
Летищни такси;
Чекиран багаж до 20 кг и 1 ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
Всички трансфери и транспорт по програма;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в Римини / района на Римини - Католика (Италия);
1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Верона (Италия) - Hotel Cangrande, Soave или подобен;
4 нощувки със закуски в хотел 3* в района Милано (Италия) - SHG Grand Hotel Milano Malpensa, Somma Lombardo или подобен;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в Римини / района на Римини - Католика (Италия);
Пешеходна обиколка с местен екскурзовод в центъра на Верона (Италия);
Посещение и разходка в Лаго Ди Гарда - Сирмионе и Бардолино (Италия);
Пешеходна обиколка с местен екскурзовод в центъра на Милано (Италия);
Посещение на Стреза и Лаго Маджоре (Италия) с възможност за разходка с корабче (срущу заплащане) до островите Изола Белла, Изола Мадре, Изола деи Пескатори;
Посещение на Лаго ди Комо (Италия);
Посещение на Лаго ди Лугано (Швейцария);
Пешеходна разходка в центъра на Болоня (Италия);
Представител на туроператора с български език за целия престой;
Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
За всички нови резервации от 04.02.2020 г. - включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП".

Цената невключва:
Разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
Такса престой в Италия - заплаща се на рецепцията при настаняване във всеки хотел: 2-4 евро в хотел 2*/3 * и 4-6 евро в хотел 4* на турист на ден;
Къщата на Жулиета във Верона - 6 евро. Заплаща се на място, по желание;
Арена ди Верона във Верона - 10 евро. Заплаща се на място, по желание;
Крепостта в Сирмионе - 5 евро. Заплаща се на място, по желание;
Разходка с лодка в Сирмионе - 10 евро. Заплаща се на място, по желание;
Входни такси за археологическия комплекс "Вилата на Катул" - 8 евро в Сирмионе. Заплаща се на място, по желание;
Слушалки по време на пешеходната разходка в Милано - 3 евро. Заплаща се на място, по желание;
Билет за зъбчатата железница от Комо до Брунате - 5,50 евро. Заплаща се на място, по желание;
Разходка с корабче по езерото Комо и спирки в Тремедзо и Беладжио - около 30 евро. Заплаща се на място, по желание;
корабче от Стреза (Изола Бела - Изола Мадре - Изола Пескатори) с включени входни билети за Изола Бела (местен екскурзовод) и Изола Мадре - 40 евро при минимум 30 желаещи. Заплаща се предварително при записване, по желание;
Билет за лифта от Стреза до връх Мотароне (19 ЕВРО). Заплаща се на място, по желание;
Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка "Отмяна на пътуване" (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 6,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП".

Резервации:
Авансово плащане: 350 лв./ човек при подписване на договор.
Краен срок за плащане: 31 дни преди датата на заминаване.

ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 100 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

Условия за прекратяване на договор
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително. 
 
цена от:
944 BGN
повече »